Philips Lumea jeb mana pieredze ar fotoepilāciju | my experience with photoepilation

16:25




Sveiki!
Jau vairāk kā pusgadu ideja par šo rakstu neliek man mieru un beidzot (!!!) ir atradies laiks ne tikai domāt, bet arī darīt.
Arī par ilgstošo klusuma periodu man nedaudz jāatvainojas, jo augstskolā ir tik daudz darba, ka nekam citam vienkārši vairs neatliek laika.
Pirms ķerties klāt pie manas pieredzes, vispirms pastāstīšu par ierīci ar kuru fotoepilāciju iespējams veikt mājās. Izvēle mūsdienās ir ļoti plaša,  un pirms iegādes es lasīju dažādas atsauksmes (kuras, starp citu, dažām ierīcēm ir diezgan liels retums), salīdzināju tehnisko informāciju un solījumus, lai atrastu sev piemērotāko un maciņam draudzīgāko alternatīvu. Saprotot, ka nekad nevar zināt, kādi būs rezultāti, es uzreiz atmetu visdārgākos variantus. Ādas reakcijas var būt dažādas, tāpēc man nebija nekādas vēlmes ieguldīt kaudzi naudas ierīcē, ko nevarēšu lietot.

Mana izvēle bija par labu Philips Lumea Comfort. 
To var lietot ne tikai uz ķermeņa, bet arī uz sejas ādas, un tas piedāvā Slide&Glide* opciju.
*Tas nozīmē, ka poga nav jāspiež visu laiku, bet to iespējams ir turēt nospiestu, fotoepilatoru lēnām pārvietojot uz priekšu.
Ierīce ir ļoti viegla un neliela. Komplektā nāk lietošanas instrukcija un vads, kas, manuprāt, ir pietiekami garš. Tā ir aprīkota ar 2 pogām, viena ir paredzēta ieslēgšanai un režīma/stipruma maiņai, bet otra atbrīvo gaismas zibsni. Atvere ir diezgan neliela, salīdzinot ar citām Philips Lumea ierīcēm.


Nedaudz esmu iepazīstinājusi Jūs ar ierīci, tāpēc vēlos pievērsties tam, kā man gāja un kādus rezultātus man izdevās sasniegt.
Sākšu ar to, ka jau ilgu laiku cīnījos ar cietiem un ļoti tumšiem matiņiem uz kājām, kas atauga zibenīgi. Vasarā bija pat reizes, kad skuvos divas reizes dienā. Epilācija vai vaksācija nedeva apmierinošus rezultātus, jo matiņiem ir tendence ieaugt, tāpēc daudz alternatīvu man nebija.
Kad man jau bija apnikusi mūžīgā cīņa ar lieko apmatojumu, sāku lūkoties uz fotoepilācijas ierīcēm.
Tā kā man ir sniegbaltītes āda un ļoti tumši matiņi, es biju ideālais kandidāts labiem rezultātiem. (Cilvēki ar ļoti tumšu ādu nemaz nedrīkst fotoepilācijas ierīces lietot.)

Pašlaik ir pagājuši jau 9 mēneši kopš fotoepilators ir manā īpašumā. Pilns efekts tiek solīts pēc 2 mēnešu ilgas lietošanas jeb 5 fotoepilācijas reizēm. Procedūru nedrīkst veikt biežāk kā reizi divās nedēļās.
Varu viennozīmīgi apgalvot, ka situācija ir daudz labāka. Pirmos divus mēnešus procedūru veicu apzinīgi, neizlaižot nevienu reizi. Tad sākās vasara un, tā kā fotoepilāciju nedrīkst veikt pēc tam, kad āda ir bijusi pakļauta tiešiem saules stariem, procedūru atliku. Pašlaik nedaru to regulāri, taču vismaz reizi mēnesī tam atvēlu laiku. Šāda lietošana ir devusi mērenus rezultātus. Kājām matiņi ataug daudz plānāki, gaišāki un mīkstāki, ir arī laukumi, kur apmatojums vairs neparādās. Ar padusēm stāsts nav tik veiksmīgs, jo neesmu novērojusi ievērojamus rezultātus, bet ticu, ka regulāri lietojot arī rezultātu varētu pamanīt.

Nedaudz par negatīvo pusi.
Tieši šim modelim gaismas lodziņš ir salīdzinoši mazs, tāpēc ir nepieciešams diezgan ilgs laiks, lai apstrādātu lielus ādas laukumus. Vienai kājai līdz celim ir jāatvēl apmēram 20 minūtes, taču padusēm un lietošanai uz sejas tas ir ļoti ērts.

Ir diezgan sarežģīti noteikt, kuri ādas laukumi jau ir bijuši pakļauti ierīces darbībai un kuri ne. Pirmajās reizēs izmantoju baltu acu zīmuli, lai novilktu līnijas uz kājām. Arī pamācībā bija ieteikums ar baltu zīmuli (un tikai baltu!) norobežot jau apstrādātās vietas. Tas man sākumā ļoti palīdzēja un tagad jau esmu pieradusi un paļaujos uz nojautu.

Apstrādājamiem laukumiem jābūt pilnībā atbrīvotiem no matiņiem, jo, ja tas nav izdarīts, tas var bojāt ierīces gaismas lodziņu. (Saku no pieredzes, ka šis brīdinājums ir jāuztver nopietni!) Atsauksmes norāda, ka obligāti matiņi ir tikai un vienīgi jāskuj, taču lietošanas instrukcijā ir norādīts, ka jebkurš veids ir labs, izņemot ķīmisko, t.i. depilāciju. Diemžēl es nemācēšu komentēt šo, jo izmantoju tikai un vienīgi skuvekli, kopš šī ierīce ir manā īpašumā.




Hello! Short summary in English. Today I wanted to introduce you to Philips Lumea Comfort, IPL hair removal system.
I have struggled with really dark and coarse hair on legs and they had a tendency to ingrow. To deal with this problem I decided to purchase a hair removal device.
I believe that there is a lot of information about the technical side of it, so I won't bother trying to explain all the aspects and will focus on sharing only my experience and results.
It has been 9 months since I have this device and my hair situation is a lot better now. For the first two months I used the device regularly, but now I use it approximately once a month. A bit about the results. Leg hair has become a lot more softer, lighter and thinner, there are also spots where there are no hair anymore. It is not the same with armpits as there I haven't noticed huge changes, but I believe that with regular treatments (using it once in two weeks), it would be better. 
A bit about the negative side.
There are different Philips Lumea models out there, but this one has really small light window, therefore it takes quite a lot of time to do one leg(approx. 20 minutes for one leg below the knee). What is more, it is quite difficult to see where the treatment has been done as there are no signs after using it and the treatment areas have to bee hair-free, otherwise you will damage the device. 

Tas īsumā būtu viss. Ja tev ir kādi jautājumi, droši ieraksti tos komentāros! :)
Vai tev ir pieredze ar fotoepilāciju salonā vai mājās?


You Might Also Like

4 komentāri

  1. Vai fotoepilācija ilgtermiņā nav kaitīga veselībai?

    ReplyDelete
  2. Ja tiek ievērota instrukcija, tad nekam sliktam nevajadzētu notikt. Vismaz veicot izpēti pirms iegādes, nesaskāros ar informāciju, ka kādam ir bijušas ievērojamas blakusparādības.

    ReplyDelete
  3. Fotoepilācija tā ietaupa laiku un naudu, kas gadiem tiek tērēta salonos!

    ReplyDelete
  4. Paldies, ka dalies pieredzē. Man arī liekais apmatojums ir problēma, kas krietni apgrūtina. Saki, vai procedūra ir sāpīga?

    ReplyDelete